Poznato vrijeme i mjesto dženaze učenici iz Kaknja poginuloj kod Zagreba

preporučujemo

Dženaza Seniji Goraliji, koja je 7. januara poginula u saobraćajnoj nesreći kod Zagreba, bit će klanjana sutra.

Kako je objavljeno na Facebook stranici ‘NTV IC Kakanj’, dženaza će biti obavljena 12. januara na mezarju u Slapnoj Gori poslije ikindije-namaza.

Inače, Senija je imala svega 18 godina, a pohađala je Srednju tehničku školu u Kaknju.

Od Senije su se, odmah nakon što su saznali tužne vijesti, oprostili njeni prijatelji iz razreda i razrednik Midhat Delić.

“Draga naša Seno, prerano si nas napustila, a tek je trebalo da zajedno s tobom proživimo najljepše trenutke života. Najljepše trenutke našeg školovanja. Osta III-m bez jedne princeze, još jedne odlične učenice, miljenice, kako naših profesora, tako i nas.

Kamo sreće da smo ovaj dan prespavali i da si ti sa nama. Zahvaljujemo ti se u ime svih nas, za svaku lijepu riječ, za svako šaptanje na testovima i za svaki zagrljaj. Nama ostaje da se sjećamo lijepih trenutaka i da dovimo za tebe, ljepotice naša. Sada si na boljem svijetu i mi te molimo da nam čuvaš mjesto u Džennetu jer sa sigurnošću mogu reći da ti to zaslužuješ.

Nikada te ova škola, niti ovaj razred neće zaboraviti. Teška će biti godina bez tebe Seno moja, a kako ova, tako i svaka naredna sve dok se i mi ne rastanemo sa ovim nepravednim i prolaznim dunjalukom. Nikada te neće zaboraviti tvoj III-m. Tebi želimo da ti Allah podari vječni rahmet, a tvojoj porodici i nama sabur i strpljenje, jer svako će biće smrt okusiti.

Još jednom, neka ti Allah podari vječni Džennet draga naša Seno.

Tvoj voljeni razred III-m sa razrednikom Midhat Delić. Inna lillahi wa inna ilayhi raji’un”, napisano je na stranici ‘Učenici i profesori STŠ Kemal Kapetanović Kakanj’.

 

 

Najnovije

Tužilaštvo vodi istragu protiv Vlade Đajića zbog nestanka 1,6 miliona zaštitnih maski

Okružno tužilaštvo Banja Luka sve je bliže konkretnim rezultatima u istrazi oko afere nestanka zaštitnih maski iz magacina Univerzitetsko-kliničkog...