Požurite po ulaznicu u BKC: Neka i vaše dijete 6. aprila zaviri u svijet Čarobne šume

Preporučujemo

Dođite u BKC u Sarajevu po besplatnu ulaznicu i tako osigurajte mjesto za svoje dijete 6. aprila u 18 sati u Čarobnoj šumi.

Dobro došli u Čarobnu šumu i među njene stanovnike koji su se odlučili postati najbolji prijatelji, poručuju akteri ove zanimljive polusatne predstave, koju će zasigurno mališani voljeti jer će uz pjesmu i pustolovinu otkriti jedan svijet koji im je tako blizu, a opet tako daleko.

Riječ je o predstavi nastaloj prema priči književnika za djecu i mlade Fahrudina Kučuka “Stonoga i prijatelji” koju je adaptirao za scenski ugođaj i režirao reditelj i glumac Riad Ljutović.

Glumački ansambl predvodi istaknuti glumac mlađe generacije Armin Omerović u ulozi Dugonje koji je do sada odigrao vrlo značajne filmske, televizijske i pozorišne role, osvojio mnoge nagrade u BiH, regiji i inozemstvu i ponio titulu najboljeg glumca 3. Festivala dječije umjetnosti koji je prošle godine održan u Sarajevu. S njim, rame uz rame, nastupaju daroviti glumci Andrea Aković u ulozi Lakonoge i Filip Radovanović kao pauk Pepe.

Razigrani trojac u Čarobnoj šumi traga za prijateljstvom bez straha, za zajedništvom između onih koji se međusobno razlikuju, imaju druge porive i apetite, za dobrotom koja prevazilazi sve granice.

Za likovno rješenje se pobrinula na originalan način islikajući portrete aktera i dajući plakatu predstave autentičnost akademska umjetnica Sanela Husić-Musabašić.

Fahrudin Kučuk ističe kako je važna koprodukcija, pogotovo činjenice da se javne ustanove trebaju otvoriti prema slobodnim umjetnicima, neprofitabilnim organizacijama, udruženjima kreativaca, posebno onih koji njeguju produkciju za djecu i mlade, s obzirom na oskudnu ponudu sadržaja za djecu u glavnom gradu BiH.

Ova razigrana, zabavno-poučna i interaktivna muzička basna za djecu namijenjena je uzrastu djece iznad pet godina. Urađena je u produkciji Udruženja Fani i Bosanskog kulturnog centra, a bit će poklonjena djeci Sarajeva na Dan Grada 6. aprila zahvaljujući Upravi Grada Sarajeva koja je omogućila bogatu ponudu kulturno-zabavnih programa na taj dan.

(Index.ba)

 

Najnovije

Sutra u Sarajevu izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza

Iz KJKP GRAS danas je najavljeno da će zbog održavanja koncerta sutra u Sarajevu doći do izmjene u odvijanju...