Požurite po ulaznicu u BKC: Neka i vaše dijete 6. aprila zaviri u svijet Čarobne šume

Preporučujemo

Dođite u BKC u Sarajevu po besplatnu ulaznicu i tako osigurajte mjesto za svoje dijete 6. aprila u 18 sati u Čarobnoj šumi.

Dobro došli u Čarobnu šumu i među njene stanovnike koji su se odlučili postati najbolji prijatelji, poručuju akteri ove zanimljive polusatne predstave, koju će zasigurno mališani voljeti jer će uz pjesmu i pustolovinu otkriti jedan svijet koji im je tako blizu, a opet tako daleko.

- -

Riječ je o predstavi nastaloj prema priči književnika za djecu i mlade Fahrudina Kučuka “Stonoga i prijatelji” koju je adaptirao za scenski ugođaj i režirao reditelj i glumac Riad Ljutović.

Glumački ansambl predvodi istaknuti glumac mlađe generacije Armin Omerović u ulozi Dugonje koji je do sada odigrao vrlo značajne filmske, televizijske i pozorišne role, osvojio mnoge nagrade u BiH, regiji i inozemstvu i ponio titulu najboljeg glumca 3. Festivala dječije umjetnosti koji je prošle godine održan u Sarajevu. S njim, rame uz rame, nastupaju daroviti glumci Andrea Aković u ulozi Lakonoge i Filip Radovanović kao pauk Pepe.

Razigrani trojac u Čarobnoj šumi traga za prijateljstvom bez straha, za zajedništvom između onih koji se međusobno razlikuju, imaju druge porive i apetite, za dobrotom koja prevazilazi sve granice.

- -

Za likovno rješenje se pobrinula na originalan način islikajući portrete aktera i dajući plakatu predstave autentičnost akademska umjetnica Sanela Husić-Musabašić.

Fahrudin Kučuk ističe kako je važna koprodukcija, pogotovo činjenice da se javne ustanove trebaju otvoriti prema slobodnim umjetnicima, neprofitabilnim organizacijama, udruženjima kreativaca, posebno onih koji njeguju produkciju za djecu i mlade, s obzirom na oskudnu ponudu sadržaja za djecu u glavnom gradu BiH.

Ova razigrana, zabavno-poučna i interaktivna muzička basna za djecu namijenjena je uzrastu djece iznad pet godina. Urađena je u produkciji Udruženja Fani i Bosanskog kulturnog centra, a bit će poklonjena djeci Sarajeva na Dan Grada 6. aprila zahvaljujući Upravi Grada Sarajeva koja je omogućila bogatu ponudu kulturno-zabavnih programa na taj dan.

(Index.ba)

 

Najnovije

Turci bijesni na svog selektora zbog videa sa treninga reprezentacije

Fudbalski savez Turske bio je prinuđen da izda saopštenje, poslije bure koja se podigla u javnosti zbog snimaka sa...