- Advertisement -

Prah koji liječi razne bolesti

Preporučujemo

Mnogi ljudi pate od nedostatka magnezijuma, a najviše na to utiče životni stil koji smanjuje nivo ovog minerala- neispavanost, stres, unos alkohola, kofeina i šećera. Ujedno, naše tlo sadrži mnogo manje magenzijuma zbog prevelike proizvodnje i korišćenja pesticida. Sistemi za filtiranje vode takođe uklanjaju veliki dio magnezijuma iz vode.

Magnezijum je ključni mineral u ljudskom tijelu zbog čega stručnjaci iz oblasti ishrane napominju da biramo namirnice bogate ovim meneralom, kao što su bijeli hljeb, orasi, pečene sjemenke bundeve, integralna riža, grah, piše CdM.me.

Ovo su neke od funkcija magnezijuma u tijelu:

– Popravlja zdravlje kostiju

– Reguliše nivo energije

– Pospješuje apsorpciju vitamina D iz sunca

– Ubrzava zacjeljivanje rana

– Ublažava upale

– Stimuliše cirkulaciju

– Snižava rizik od dijabetesa

Osim ishrane, postoji još jedan način unosa magnezijuma u tijelu, kroz kožu. Stručnjaci savjetuju da napravimo domaće ulje od magnezijuma koje se može koristiti na bolnim tačkama na tijelu.

Sastojci:

½ šolje magnezijum hlorida

½ šolje destilovane vode

Priprema:

1. Prokuhajte destilovanu vodu

2. Sipajte magenzijum hlorid u staklenu posudu i prelijte destilovanom vodom

Dobro promiješajte dok se potpuno ne ohladi, a potom prespite u bocu sa sprejom. Dobijeno ulje možete da stoji na sobnoj temperaturi narednih šest mjeseci.

Osim što dobijeno ulje možete koristiti na bolnim tačkama tijela, takođe može zamijeniti i klasične proizvode za njegu kože tijela.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Mehmedović: Neka Sattler sankcioniše Dodika i Čovića, dosta i njegovog plesa s ruskim balkanskim demonima

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine pozvao je šefa Delegacije Evropske unije u BiH Johanna...