Predložen pritvor za Gruzijca koji je osumnjičen za krađu dva miliona KM u Banjaluci

Preporučujemo

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka nakon ispitivanja osumnjičenog lica Tvalabeishvili Noe, rođen 1983. godine, iz Gruzije, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banja Luci, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krađu dva miliona KM.

“Osumnjičeno lice je zajedno sa još tri NN lica, od neutvrđenog dana do dana 14.05.2024.godine, oko 16.22. časova, u dvorištu kuće u ulici Relje Kneževića, u Banja Luci, u namjeri da protivpravno prisvoje tuđu stvar zajedno i po prethodnom dogovoru od oštećene J.Š. iz Banja Luke, vlasnice mjenjačnice, iz ruke istrgli i otuđili torbu s novcem u iznosu od oko dva miliona konvertibilnih maraka”, navoe iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

- -

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog, zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni sakriti ili uništiti dokaze, te zbog postojanja okolnosti koje upućuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili pomagače, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, te iz razloga postojanja vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od tri (3) do petnaest (15) godina, a koje je posebno teško s obzirom, na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti.

“O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci”, dodaju iz ovog tužilaštva.

Policija je jučer objavila i fotografije osumnjičenih za krađu dva miliona KM. Kako smo jučer objavili, policija traga za čak 10 osoba. Radi se o tri direktna izvršioca i sedam pomagača.

Najnovije

Pao snijeg u Sloveniji

Sloveniju je danas prešao hladni front koji je donio niže temperature, ali i, kako su ranije prognozirali meteorolozi, junski...