Predrag Lucić ispraćen uz pjesmu “Always Look on the Bright Side of Life”

Preporučujemo

Hiljade ljudi ispratilo je danas na posljednje počivalište Predraga Lucića, novinara, satiričara, pisca i jednog od pokretača kultnog sedmičnika Feral Tribun. Ispraćaj je počeo u podne, a već sat vremena ranije na splitsko gradskog groblje počeli su dolaziti Lucićevi prijatelji, kolege i poštovaoci. Bio je to zasigurno jedan od najvećih sprovoda koje je Split vidio.

Posljednju počast Predragu Luciću odale su njegove kolege iz Slobodne Dalmacije, Novog lista i Ferala, stiglo je i nekoliko političara poput Davora Bernardića, Milorada Pupovca, bili su tu i veterani splitskog SDP-a Veljan Radojković i Marin Jurjević Baja, došli su i Marijana i Ivica Puljak.

- -

Iz Rijeke je stigao Rade Šerbedžija. Vidno potresen preranim odlaskom dragog prijatelja pročitao je dvije Lucićeve pjesme.

Na posljednje počivalište Lucić je ispraćen uz taktove pjesme Always Look on the Bright Side of Life, Monty Pythona.

“Nazvali bismo te najbolji prijateljem, ali ti nisi samo više od toga, ti si naprosto nešto drugo, nazvali bismo te rođenim bratom, ali ti nisi samo više od toga, ti si jednostavno nešto drugo, nazvali bismo te još kojekako drugačije, ali nije za ovu priliku nazivati te bilo kako. Ti si nešto neizrecivo. U jeziku u kojemu živimo nema imenice za našega Tebe. Siromašan je jezik koji za tebe nema riječi. Zato što si prevelik i predrag za jedan ljudski život, otišao si prerano….. S tobom je teško, bez tebe preteško. Mjesecima si nas pripremao na ovo, ali ipak nije lako”, oprostio se od Lucića uz suze Boris Dežulović.

(Index.hr/Index.ba)

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...