Predsjednica Evropskog parlamenta poručila Krišto: Sankcije Rusiji i Bjelorusiji provedite do kraja

Preporučujemo

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, jučer i danas boravi u Briselu gdje će obaviti niz sastanaka s kojima će razgovarati o ubrazanju evropskog puta naše zemlje.

Između ostalih, sastala se i sa predsjednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom, koja je Krišti uputila jednu kritiku.

“Sretna sam što mogu poželeti dobrodošlicu prvoj ženi predsjedavajućoj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Status kandidata za članstvo u EU je bila važna i pravovremena odluka. Sada je vrijeme da se provedu reforme”, rekla je Metsola koja je podvukla pitanje uvođenja sankcija Rusiji, a koju naša zemlje nije sprovela do kraja.

“Sankcije Rusiji i Bjelorusiji moraju se u potpunosti implementirati”, kratka i jasna je bila predsjednica EU parlamenta.Rok za procjenu napretka Bosne i Hercegovine kao zemlje kandidata za članstvo u EU je oktobar ove godine.

Za tada je planirano da evropski zvaničnici odluče o tome da li je BiH usvojila dio zakonodavnih rješenja od 14 prioriteta Evropske komisije.

Najnovije

Napeto na sjeveru Kosova, kao jedno od rešenja pominju se i novi izbori

Kako javljaju reporteri N1, u Zvečanu i u Leposaviću je od jutros primjetno pojačano prisustvo snaga KFOR. Snage KFOR...