Predsjednik FA o Pepovoj traci: Hoćemo li uskoro imati značku ISIS-a

Preporučujemo

Predsjednik Fudbalske asocijacije Engleske Martin Glenn je istakao da nikakvi politički simboli nisu poželjni na utakmicama u domaćim takmičenjima.

Glenn je govorio o menadžeru Manchester Cityja Pepu Guardioli, protiv koga je pokrenut postupak zbog nošenja žute trake u znak podrške uhapšenim političarima koji su se zalagali za nezavisnost Katalonije. Tom prilikom je istakao da je traka poput Davidove zvijezde ili svastike i da politički simboli nisu poželjni u fudbalu.

- -

“Moraćemo da redefinišemo pravilo četiri. Strvari koje pozivaju na razjedinjenje ili koje mogu biti snažni religiozni simboli, poput Davidove zvijezde, srpa i čekića, svastike… To ne želimo”, naveo je Glenn i dodao: “Gdje je linija. Hoćemo li uskoro imati nekoga sa značkom ISIS-a”, prenosi N1.

Ubrzo je stigla kritika jevrejske zajednice.

“Nemamo nikakvih problema da se svi religiozni simboli zabrane na dresovima, ali je objašnjenje dato s lošim ukusom. Davidova zvijezda je važna jeverjima širom svijeta. Stavljanje nje u kontekst sa svastikom je uvredljivo i neprilično. Razočarani smo”, navodi se u saopštenju Simona Johnsona, izvršnog direktora Savjeta Jevreja.

Menadžer Cityja Pep Guardiola do ponedjeljka u 18 sati ima priliku da odgovori na optužbe.

Najnovije

Horde zla parolom prozvale policiju zbog zabrane navijačima Borca

Navijači Sarajeva Horde zla tokom drugog poluvremena utakmice na Koševu, gdje gostuje Borac, istakli su kratku parolu. "Najlakše zabranit'...", pisalo...