Predsjednik KK Crvena zvezda iz Beograda govorio zašto Nurkić ne bi mogao igrati u tom timu; A ko kaže da bi on to uopće i htio?

preporučujemo

Jusuf Nurkić već dugi niz godina s dosta uspjeha igra u NBA ligi i trenutno je član Portland Trail Blazersa.

Nurkić je svojevremeno igrao u ABA ligi, takmičenju gdje se Crvena zvezda posljednjih godina nametnula kao najbolji tim i učesnik Eurolige.

Predsjedik KK Crvene zvezda Nebojša Čović je gostovao u podcastu Sport Light i postavljeno mu je pitanje da li bi pristao na dovođenje Nurkića u tim.

“Ne, zato što je davao izjave koje su nedolične”, rekao je Čović bez dodatnih objašnjena u tizeru koji je objavljen danas na YouTubeu.

Inače, Čović je istakao da dok je on predsjendik namjerava sarađivati sa navijačima i želi da čuje njihov glas.

“Dok radim u Zvezdi sarađivat ću i sa navijačima i čut ću uvijek njihovo razmišljanje, kao i ostalih subjekata u sportu. Isto tako moj zadatak će da bude, kako da vam kažem, a da me niko pogrešno ne razumije, jer je vrlo osetljiva tema, da ‘peglam’ odnose”.

S druge strane upitno je i da li bi Nurkić uopšte želio igrati u timu poput Crvene zvezde obzirom na odlične uslove u NBA ligi i reputaciju koju je u međuvremenu izgradio u najjačoj košarkašoj ligi svijeta, piše Slobodna Bosna.

Pročitajte:  Nurkić oduševio jaknom na Dan državnosti BiH

Najnovije

Zastupnici pitaju ministre i premijera: Gdje su pare za helikopter, kupujemo li samo točkove i propelere?

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo tražili su odgovore na pitanja o budžetu planiranom za 2022. godinu a koji je...