Predsjednik „Merhameta“ posjetio izbjeglice u parku kod Sarajevske vijećnice

Preporučujemo

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić posjetio je izbjeglice iz Sirije i drugih zemalja u parku prekoputa Vijećnice u Sarajevu. Šahić se, u razgovoru sa izbjeglicama, interesirao o njihovom broju i prioritetnim potrebama.

– „Merhamet“ nastoji da se, u razgovorima sa sa nadležnim institucijama u BiH, traže i nađu najpovoljnija rješenja za zbrinjavanje migranata, među kojima su brojne porodice s djecom. „Merhamet“ je ovom problemu, između ostalih, razgovarao i sa predstavnicima Ministarstva za izbjegla i raseljena lica BiH. Ovim unesrećenim ljudima, koji su trenutno našli utočište u BiH, „Merhamet“ pomaže od samog njihovog dolaska, u skladu sa svojim mogućnostima – kazao je Šahić.

- -

Izbjeglice su, zajedno sa Šahićem, posjetili i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i predsjedavajući Općinskog vijeća Jusuf Pušina, sa svojim saradnicima, te predstavnici Općine Centar. Na licu mjesta su se uvjerili da se broj izbjeglica enormno povećao, te da se postepeno na ovoj lokaciji stvara veliki izbjeglički tabor.

Rukovodstvo Općine Stari Grad apeliralo je na više nivoe vlasti da se uključe u rješavanje gorućeg problema jer prijeti opasnost da se grad suoči sa ogromnim brojem izbjeglica, na lokaciji koja nije adekvatna i ne pruža potrebne uslove.

Najnovije

Ismail Barlov je novi prvak Evrope na 50 metara prsno!

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u...