Predsjednik Uzbekistana pomilovao 426 osuđenika na Bajram jer su se pokajali

Preporučujemo

Predsjednik Uzbekistana Shavkat Mirziyoyev potpisao je jučer dekret uoči Razamanskog bajrama, kojim se daje pomilovanje 426 zatvorenika, nakon što su oni pokazali iskreno pokajanje.

Osim toga, za 65 osoba smanjene su zatvorske kazne. Među pomilovanim je 11 stranih državljana, 50 žena, 13 osoba starijih od 60 godina, 157 osoba mlađih od 30 godina, uključujući troje maloljetnika i pet osoba povezanih sa zabranjenim organizacijama.

- -

Predsjednik Mirziyoyev je naložio vlastima da olakšaju povratak pomilovanih u njihove porodice, podrže njihovu društvenu reintegraciju, produktivan angažman, zdrave stilove života i pomognu im da zauzmu dostojno mjesto u društvu.

Prošle godine u zemlji je pomilovan 541 zatvorenik ukazom koji je potpisao predsjednik Mirziyoyev povodom Ramazanskog bajrama koji je sutra.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...