Predsjedništvo BiH na radnom doručku s Erdoganom

Preporučujemo

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine prisustvovalo je radnom doručku kod predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

– Tokom prijateljskog razgovora, koji je trajao više od sat vremena, razgovarano je o nastavku unapređenja bilateralne i ekonomske saradnje, sa akcentom na buduće trilateralne sastanke u regionu. Sagovornici su također razgovarali o raznim događajima u svijetu sa fokusom na trenutne sukobe i kršenje ljudskih prava, naveo je predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić

- -

– Na početku razgovora iskazao sam zahvalnost predsjedniku Erdoganu na srdačnom gostoprimstvu i ukazanom poštovanju prema državi Bosni i Hercegovini. Tokom sastanka rekao sam da je za Bosnu i Hercegovinu veoma važno da nastavi produbljivati političke, ekonomske i druge veze s Republikom Turskom. Predsjedniku Erdoganu sam iskazao poštovanje za sveukupnu pomoć državi Bosni i Hercegovini. Posebno sam istakao da je za našu državu važno da što prije uđe u članstvo NATO saveza i da zajedno s Republikom Turskom bude u ovoj Alijansi, naveo je član predsjedništva dr. Denis Bećirović.

– Poruke predsjednika Erdogana su ohrabrujuće za sve građane i narode Bosne i Hercegovine, a posebno njegove riječi da trebamo raditi na učvršćivanju mira i stabilnosti, ekonomskim projektima i jačanju državnih institucija Bosne i Hercegovine koje trebaju biti funkcionalne i efikasne, dodao je on.

Najnovije

Zbog podrške Palestini austrijski aktivist optužen da je hvalio terorizam, bit će izveden pred sud

Austrijski aktivist Michael Probsting bit će izveden pred sud pod optužbom da je "hvalio i podržavao terorizam" zbog govora...