Predsjedništvo BiH o evropskim integracijama, sporazumima sa Njemačkom, Švicarskom, Crnom Gorom…

Preporučujemo

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da razmatra Izvještaj Vijeća ministara BiH o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH.

Bit će razmatrano i davanje odobrenja za zaključivanje memoranduma o razumijevanju o saradnji Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjskih poslova Republike Maldivi i memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih poslova Republike Armenije.

Na dnevnom redu su i prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za: Nota sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Savezne Republike Njemačke o tehničkoj saradnji za 2015. godinu, sporazum o socijalnoj sigurnosti između BiH i Švicarske Konfederacije, sporazum o saradnji u oblasti kulture između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva kulture Republike Azerbejdžan i sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Azerbejdžan o saradnji u području zaštite od prirodnih i drugih katastrofa.

Predsjedništvo BiH će na sjednici razmatrati i prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore o graničnim prijelazima za pogranični saobraćaj, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Index.ba)

Najnovije

Turska započela raspoređivanje specijalaca na Kosovu

Tursko Ministarstvo odbrane saopćilo je danas da je počelo sa raspoređivanjem specijalaca na Kosovu. "Nakon dešavanja na Kosovu, bataljon komandosa...