Predstavljen olimpijski tim BiH za Pyeongchang: Dati maksimum i napraviti najbolji mogući rezultat

Preporučujemo

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OKBiH) predstavio je tim za nastup na zimskim olimpijskim igrama, koje će biti održane od 9. do 25. februara u Pyoengchangu.

Našu zemlju u Južnoj Koreji u alpskom skijanju predstavljat će Elvedina Muzaferija, koja će se takmičiti u svim disciplinama i Emir Lokmić u slalomu i veleslalomu, dok će se Mladen Plakalović i Tanja Karišik takmičiti u skijaškom trčanju.

- -

Kako je izjavila Karišik, put do OI bio je težak i iscrpljujući.

“Imali smo svakodnevne, dugotrajne treninge, ali na kraju smo uspjeli da se izborimo za odlazak na OI. Ne bi unaprijed govorila o rezultatima. Tamo dolaze samo najbolji od najboljih i nikad se ne zna. Ove sezone sam napravila jedan od najboljih rezultata i dat ću sve od sebe da se kući vratim sa najboljim rezultatom”, rekla je Karišik koja će nastupiti u skijaškom trčanju na 10.000 KM.

Elvedina Muzaferija, koja će se takmičiti u pet disciplina, kazala je da očekuje plasman među najboljih 30 u kombinaciji i u slalomu:

“S obzirom na to da su mi ovo prve OI, očekujem da će biti treme. Ipak, nadam se da ću da ostvarim svoj cilj”, navela je Muzaferija.

- -

Sa sportistima će putovati nihovi trneri Tomislav Lopatić i Dragan Jeftović (biatlon i ski trčanje), te Rejmon Horo i Nedžad Mirojević (alpsko skijanje).

Predsjednik OKBiH Marijan Kvesić kazao je da delegacija BiH u Južnu Koreju putuje 4. februara.

“Kao olimpijski odbor uspjeli smo obezbijediti deset stipendija za naše sportaše u visini 800 dolara. Nadamo se da će oni dati sve od sebe da postignu svoje najbolje rezultate, a sigurni smo da će na dostojanstven način predtaviti BiH”, rekao je Kvesić.

Još nije poznato ko će nositi zastavu BiH na otvaranju OI, a to će se odlučiti na sjednici 31. januara.

(M. I.)

Najnovije

Izraelski general: Iran je supersila u dronovima i raketama, ali ne i u odbrambenom smislu

Izraelci tvrde da bi njihova zemlja imala malo problema s pogađanjem ciljeva unutar Irana ako odluči direktno odgovoriti na...