Predstavljena glumačka ekipa serije Konak kod Hilmije

Preporučujemo

U Sarajevu je danas predstavljena glumačka ekipa iz Serije “Konak kod Hilmije” koja će se sedmog maja početi emitovati na TOP kanalu.

Nakon Beograda, ekipa serije danas je održala projekciju i press konferenciju i u Sarajevu. Almir Kurt, Marko Cindrić, Emir Hadžihafizbegović, Tarik Filipović i Milena Vasić samo su neka od velikih glumačkih imena koja čine postavku ove priče smještene u Sarajevo 1941. godine, u režiji Elmira Jukića i produkciji Davora Pušića.

Ekipa filma najavljuje veliki uspjeh serije, komentarišući kako radnja filma, iako smještena u prošlo vrijeme, nudi priliku publici da se identificira sa svakodnevnim socijalnim stanjima, ali i da se opusti i uživa. Nastavak snimanja serije planiran je za mjesec juni. U obraćanju prisutnima, glumac Emir Hadžihafizbegović pohvalio je sjajan tekst scenariste Feđe Isovića dodavši zahvalnost producentima za uslove u kojima je serija snimana.

“Ja sam uvjeren da će serija Konak kod Hilmije preći balkanske granice zainteresovanosti i biti gledana i na nekim drugim meridijanima”, kazao je Hadžihafizbegović.

Najnovije

Hrvatska firma Scout započela pljenidbu: Oružane snage BiH ostaju bez haubica, VBR-ova, minobacača, pušaka i više od deset miliona metaka ..

Tri VBR-a, 138 jurišnih minobacača 60 milimetara, milion i 700 hiljada komada metaka 12,7 mm, 3,7 miliona metka 7,62...