Prekinut štrajk zdravstvenih radnika u KS-u: Pacijenti se mogu javljati u domove zdravlja

Preporučujemo

Štrajk zdravstvenih radnika u KS-u je prekinut. Nakon sastanka Štrajkačkog odbora ovu odluku je saopćio dr. Izet Hočko, predsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije KS-a. Od ovoga trenutka pacijenti se mogu javljati u domove zdravlja i usluga će im biti pružena.

“Donijeli smo odluku o prekidu štrajka. Vlada KS-a je potvrdila kako će od 1. septembra koeficijent plaće biti povećan za 0,4 posto, a u finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2019. bit će ugrađeno još 0,3 posto”, rekao je Izet Hočko, predsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije KS-a i

Svi pacijenti kojima su pregledi tokom 14-dnevnog štrajka bili otkazani u proteklom periodu vrlo brzo će biti pozvani, piše Oslobođenje.

Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj i predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu KS Edo Selimić potpisali su Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za područje Kantona Sarajevo.

Potpisivanje je uslijedilo nakon što je Vlada KS-a na vanrednoj sjednici donijela Odluku o davanju saglasnosti na Izmjene i dopunu Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za područje Kantona Sarajevo kojim će se izmijeniti član 33. ovog Kolektivnog ugovora, s ciljem povećanja koeficijenta složenosti poslova za dodatnih 0,3 svim uposlenim u oblasti zdravstva.

Najnovije

Ronaldo zaprijetio napuštanjem reprezentacije Portugala

Cristiano Ronaldo, fudbalski reprezentativac Portugala i jedan od najboljih igrača svih vremena, zaprijetio je da će napustiti kamp reprezentacije...