Preko sporta do “države”: U Srebrenici 3. juna bokserske borbe između “reprezentativaca” Republike Srpske i Srbije

Preporučujemo

Zanimljiv komentar na društvenim mrežama uz plakat najave bokserske borbe zakazane za 3. juni ove godine u Srebrenici, ostavio je lider Pokreta Odgovor i kandidat za predsjednika RS Ćamil Duraković.

-Ima onih što skaču po aktivnostima Dana Srebrenice, grcajući u međuetničkoj ljubavi. Još vele da su pravi Bošnjaci, inače su za mir i prosperitet. I ja sam, ali nisam po cijenu svega. Recimo nisam Bošnjak koji bi digao ruku u Skupštini opštine daPregled (opens in a new window) se grb Srebrenice nakon 60 godina promijeni iz tradicionalnog po mjeri svih, u ćirilicizirano po mjeri Srba (ovo se nije moglo desiti bez bošnjačkih ruku). Dakle od skora imamo grb ćiriličnim slovom S.

Nadalje, u Srebrenici po prvi put imamo i bokserske borbe, koje prolaze ovim našim u vlasti rekao bih nezapaženo. Bokserske borbe između “reprezentativaca” Republike Srpske i Republike Srbije. Divno, Bošnjaci u vlasti, divno! Mislim da li uopšte razumijete šta znači termin reprezentacija? Ulaz je slobodan! A za izlaz ćemo vidjeti!, napisao je Duraković.

(E.L.)

Najnovije

Danas počinje prodaja ulaznica za 28. SFF

Danas u 10 sati u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) počinje prodaja ulaznica za filmove...