- Advertisement -

Prelević optužio Vučića za napad u Potočarima: Svjesno se namještaju događaji i spinuje

Preporučujemo

Advokat i član Skupštine slobodne Srbije Božo Prelević gostovao je kod Miljane Nešković u podcastu Snaga uma, gdje je između ostalog iznio svoja saznanja u vezi sa „namještanjem problema u Priboju“.

Prelević je za događaje u Priboju i nemile scene sa obilježavanja genocida u Srebrenici, kada je u Potočarima 2015. “napadnut” Aleksandar Vučić, optužio predsjednika Srbije i vlast u ovoj zemlji.

Izmisli se neki događaj, pa se onda talasa jedno vrijeme kako bi se skrenula pažnja sa pravih problema. Prema informacijama koje sam ja dobio iz Priboja, oba događaja koja su se nedavno desila u Priboju bila su na taj način fabrikovana. Dakle, govorim o čovjeku koji je vikao kako treba pucati na džamije, slaveći Božić, što je strašno, kao i o policajacima koji su proslavljali praznike uz neprimerenu pjesmu (gdje je bilo riječi o Vukovaru i Srebrenici) – rekao je Božo Prelević i skrenuo pažnju na brzinu kojom je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao na pomenute uznemirujuće događaje, ali i na to da niko od aktera ovih skandala nije snosio nikakve posljedice.

– Od ljudi iz te sredine sam čuo da tamo čvrsto vjeruju da ni ti momci nisu znali kakva će pjesma biti puštena, a i da su bili u problemu kada su čuli koja je pjesma u pitanju. Trebalo je da ustanu, dok ih sve vrijeme snima čovjek koji je njima nadređeni starješina i koji je pjesmu pustio. Vrlo je zanimljivo kako se od njih očekivalo da reaguju. Dakle, oni su po zadatku napravili taj problem, kako bi predsjedniku digli loptu, kako se to kaže, da bi on došao kao spasilac i donosilac velikih riječi pomirenja za Bošnjake. Svi znamo da on tamo ne stoji baš dobro.

Pročitajte:  Vučić: BiH uvela sankcije Rusiji, Dodika i RS nisu pitali

Također, postoje inspektori u Potočarima koji tvrde da je dio dešavanja bio namješten. Imamo vlast koja ne samo što spinuje stvarnost, nego i svjesno namješta događaje koji prijete da izazovu međunacionalne probleme. To već nije samo propaganda. To baš ne smije da se radi, ali ovdje se sve dešava u medijima i trenutno nema politike van medija – objasnio je Prelević.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Efendić: Članove Predsjedništva BiH ne biraju Hrvati, Bošnjaci ili Srbi, nego građani BiH

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić oglasio se na svom Facebook profilu povodom rasprava o izbornom sistemu u BiH...