Premijer Izraela: Spremni smo na rat s Iranom

preporučujemo

Premijer Izraela Naftali Benet signalizirao je spremnost svoje zemlje da intenzivira sukob s Iranom i ponovio da njegovu zemlju neće odvratiti nijedan novi iranski nuklearni sporazum sa svjetskim silama.

Indirektni pregovori zakazani su za 29. novembar, s ciljem da se oživi sporazum iz 2015. godine, iz kojeg se povukao bivši predsjednik SAD-a Donald Trump, smatrajući ga nedovoljnim da se obustave iranski projekti s potencijalom za pravljenje atomskih bombi, što je stav koji dijele Izraelci, prenosi Reuters.

Benet, koji je preuzeo vlast u junu, istakao je u da je Iran “u najnaprednijoj fazi svog nuklearnog programa”, ali Teheran negira da planira izradu nuklearnog oružja.

Dok je vlada Izraela ranije nagovještavala da će biti otvorena za novi nuklearni sporazum, ali sa strožijim ograničenjima za Iran, Benet je ponovo potvrdio da je Izrael samostalan u odlučivanju o novim mjerama protiv svog glavnog neprijatelja.

Pročitajte:  Izrael izveo raketni napad na predgrađe Damaska

Najnovije

SBiH: Svi rudari trebaju biti uposlenici Elektroprivrede koja ne treba da kupuje ugalj od rudnika čiji je vlasnik

Glavni odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici u Tuzli, osim što je izabrao novo...