Premijer Novalić posjetio NOSBiH

Preporučujemo

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je u Sarajevu posjetio Nezavisnog operatera sistema u Bosni i Hercegovini i razgovarao s generalnim direktorom Milodragom Košarcem i predsjednikom Upravnog odbora Ahmedom Ahmićem.

Direktor Košarac upoznao je premijera Novalića s radom institucije, aktuelnim projektima i napretkom u elektroenergetskom sektoru Bosne i Hercegovine koji realizuje NOSBiH.

- -

Razgovarano je i o međunarodnim aktivnostima ove institucije u sklopu europske asocijacije operatora elektroenergetskih sistema ENTSO, čiji je NOSBiH suosnivač i punopravni član od 2009. godine.

Premijer Novalić je posjetio i glavni Dispečerski centar BOSBiH-a iz kojeg, se putem sistema SCADA-EMS, upravlja cjelokupnom energetskom mrežom Bosne i Hercegovine.

Inače, Fadil Novalić je prvi federalni permijer koji je posjetio NOSBiH, čiji je Vlada Federacije BiH jedan od suvlasnika.

Najnovije

Masovni protesti na ulicama Tel Aviva: Traži se ostavka Benjamina Netanyahua

Na ulicama Tel Aviva su danas nastavljeni protesti protiv premijera Izraela Benjamina Netanyahua i ostatka vlade koju predvodi. Već sedmicama...