Preminuo meksički novinar koji je ispred kuće upucan u glavu

Preporučujemo

Meksički fotoreporter Margarito Martinez (49) je preminuo nakon što je upucan u glavu ispred svog doma u sjevernom pograničnom gradu Tijuani.

Ured glavnog državnog odvjetnika u matičnoj državi Tijuane, Baja California, rekao je kako su dužnosnici koji su odgovorili na poziv hitne pomoći oko podneva pronašli Martinezovo tijelo ispred njegovog doma s ozljedom glave nanesene vatrenim oružjem.

- -

Martinez je inače nekoliko desetina godina radio u ovom gradu za nacionalne i međunarodne novinske kuće koje se bave kriminalom i nasiljem bandi. Zbog toga toga je ostavio svoj značajan trag u ovom mjestu.

Kolega novinar iz Baja Californije rekao je za njega da je bio uključen u državni program koji je usmjeren na zaštitu života novinara.

– Nedavno je ušao u program zaštite jer je primao prijetnje – rekao je novinar koji je zatražio anonimnost.

Tijuana je postala jedan od najnasilnijih meksičkih gradova zbog sukoba između narko-bandi koje ratuju oko krijumčarskih ruta, a Martinez je drugi novinar koji je ubijen ove (2022.) godine u Meksiku.

Najnovije

Pao snijeg u Sloveniji

Sloveniju je danas prešao hladni front koji je donio niže temperature, ali i, kako su ranije prognozirali meteorolozi, junski...