Preminuo policajac GP BiH povrijeđen u nesreći u Podlugovima

Preporučujemo

Službenik Granične policije BiH Radoš Drakula (42) koji je teško povrijeđen u nesreći koja se desila na autoputu kod Podlugova, 23. aprila preminuo je sinoć na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu od zadobijenih povreda, prenosi NAP.

Kombi GP BiH zaustavio se na zaustavnoj traci autoputa A1 zbog kvara na gumi. Teretno vozilo Opel Movano, kojim je upravljao 27-godišnjak iz Žepča naletjelo je u tom trenutku na Graničnog policajca Drakulu koji se nalazio pored zaustavljenog vozila GP, a potom udarilo i u kombi GP. U nesreći je povrijeđen i vozač kombija GP BiH koji je zadobio lakše povrede.

- -

Povrijeđeni policajci bili su dio internih kontrola Granične policije BiH.

GP trenutno potresa afera nestanka optičkih nišana /snajperi/ i više hiljada komada municije iz skladišta GP BiH. Uposlenici koji su o ovoj aferi pisali ministru sigurnosti Draganu Mektiću za ovaj skandal optužili su direktno direktora GP Zorana Galića i neke njegove najbliže saradnike.

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...