Preminuo ugledni sarajevski profesor Enver Demirović

Preporučujemo

Profesor na Fakultetu političkih nauka Enver Demirović preminuo je u 85. godini danas u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu.

Demirović je bio i prvi zamjenik ambasadora BiH u Italiji i savjetnik ministra u Ministarstvu vanjskih poslova BiH. Doktorirao je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu iz oblasti socioloških nauka. Njegov pedagoški rad kao profesora je zapažen na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu – Odsjek žurnalistika/komunikologija, na predmetima Metode novinarstva i tehnike i praksa novinarstva.

Autor je knjige “Dok se Bosna uzdiže” (1994. godine), kao i “Bosanski feniks”.

“Knjiga govori o životnim događajima, kretao sam se u različitim vremenskim razdobljima u Sarajevu i van Sarajeva, sretao ljude koji su u to vrijeme branili Bosnu, ali i ljude koji su izašli jer su znali da ne mogu opstati u ovom gradu i iz njih nepristrasno uspio da izvučem njihovo gledanje na stvarnost, na Sarajevo, na Bosnu”, govorio je svojevremeno Demirović.

Također, u njegovom spisateljskom radu izdvaja se i knjiga “Sociološki aspekti fotografije kao specifične poruke”.

Osim profesorskog angažmana na Fakultetu političkih nauka, radio je i kao novinar.

Najnovije

SIPA objavila detalje akcije ‘Plug’: Oduzeto oko 1.000 kilograma duhana za nargilu, uhapšeno 12 osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak su, u sklopu operativne akcije "Plug", na području...