Prevarant iz Zvornika: Na Facebooku se predstavljao kao žena, nudio brak i iznudio 11.000 KM

preporučujemo

Dobojska policija saslušala je mladića Z.A. (20) iz Zvornika koji se putem Facebooka predstavljao kao ženska osoba iz Trebinja, te na prevaru od muškarca iz Doboja uzeo više od 11.000 KM.

“Sumnja se da je u drugoj polovini 2017. godine stupio u kontakt sa oštećenom osobom s područja Doboja, lažno mu se predstavio i počeo razmjenjivati poruke radi stupanja u brak. Nakon toga je oštećenog naveo da uplati određeni iznos novca radi upoznavanja i zajedničkog odlaska u inostranstvo. Poslije određenog vremena sa različitih profila i uz različite prijetnje Z.A. je od oštećenog tražilo da uplati još novca. Oštećeni je u više navrata uplatio 11.894 KM”, rekli su u PU Doboj, prenosi Blic.

Na lažnom profilu bile su postavljane lažne fotografije djevojaka koje je, najvjerovatnije, našao na internetu.

Tokom pretresa stana i vozila koje koristi Z.A. pronađeni su mobilni telefoni, računari, SIM kartice, novac u različitim valutama kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Njega je zvornička policija uhapsila u ponedjeljak i predala u nadležnost Policijske uprave Doboj. Dan kasnije Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnesen je izvještaj zbog sumnje da je počinio krivična djela prevara i iznuda.

Najnovije

Koliko je BiH vakcina do sada naručila i platila, a koliko ih je stiglo

Do sada je u Bosnu i Hercegovinu, putem COVAX mehanizma, stiglo 191.220 vakcina protiv COVID-19, što je podatak do...