Prevoznici obustavljaju proteste u RS

preporučujemo

Udruženje prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske odlučilo je da odustane od protesta. Tvrde da iza njihovih mirnih protesta ne stoji niti jedna politička partija niti su bilo kojoj političkoj partiji bili vjetar u leđa.

Podsjećaju da nisu huligani koji su izašli da ruše vlast već da se bore da opstanu u svojoj zemlji i da žive od svog teškog rada.

Prevoznici su htjeli mirnim protestima pokazati institucijama BiH i RS u kakvom teškom ambijentu rade.

Iz Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske kažu da je na goloruke građane i prevoznike poslana specijala i veliki broj policije sa ciljem zastrašivanja i eventualne primjene sile te da svoje proteste obustavljaju.

“Ne želimo da se tučemo sa tobože našom policijom u koju od juče namamo povjerenja kao ni u institucije Republike Srpske sve do sastanka sa prevoznicima koji će se hitno održati te donijeti odluku o daljim koracima. Odluka o smanjenu cijene cijene nafte za 0,05 KM za nas je ponižavajuća i sramna na koju mi ne pristajemo.”, kaže se u saopštenju.

Poručili su da svoju borbu bez bilo kog političkog opredjeljenja nastavljaju a javnost će o daljim koracima biti informisana.

Najnovije

U Kantonu Sarajevo 23 novozaraženih koronavirusom, nije bilo preminulih

U protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo, od testiranih 476 osoba, potvrđena su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom. Od...