Prijatelji čuvaju uspomenu na druga: Turnir u čast Arijana Stanišića Arčija

preporučujemo

Krajem novembra 2018. godine građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine potresla je vijest o smrti Arijana Stanišića Arčija, sarajevskog srednjoškolca koji je pohađao Školu primijenjenih umjetnosti.

Arijan je preminuo usljed alergijskog šoka, nakon korištenja suplementa na treningu. Za njega je kobno bilo uzimanje proteina koji sadrži aminokiseline na bazi mlijeka, a s obzirom na to da je bio alergičan na mlijeko, protein je izazvao alergijsku reakciju. Uprkos brzoj reakciji Hitne pomoći i naporima medicinskog osoblja, Arijan je preminuo.

U namjeri da se uspomena na druga sačuva od zaborava, njegovi prijatelji odlučili su organizovati po treći put memorijalni turnir koji će se igrati u čast Arijana Stanišića, a koji će se održati 8. januara u Sarajevu.

“Nažalost ove godine nismo uspijeli realizovati turnir zbog COVID-19, ali sad smo tu. Turnir će se igrati u dvorani Ramiz Salčin, u subotu 8. januara od 9,00 do 17,00 sati. Osigurane su nagrade za prvo, drugo i treće mjesto. U ovaj turnir se uključilo nekoliko osoba koje godinama zajedno obilježavamo Arijanove godišnjice, rođendane pa čak i turnire.

Radimo svi i trudimo se svim srcem. Sve što radimo, a sad je u pitanju turnir, radimo u čast našeg Arčija. Turnir je zahvaljujući nama postao tradicija i imamo želju i cilj da tako ostane. Pozivam svu mlađu raju i ostale ljude da nam se pridruže 8. januara da uljepšamo ovaj događaj. Bit će u duhu ljubavi i sreće, baš onako kako bi Arijan to volio i želio”, kaže jedan od organizatora, sarajevski srednjoškolac Sanjin Paripović, koji će se čitav život sjećati svog prijatelja.

Pridružite im se, u subotu 8. januara u dvorani Ramiz Salčin s početkom u 9 sati.

 

 

 

Najnovije

Evropa na ivici rata: Amerikanci tvrde da Rusi svakog trenutka mogu napasti Ukrajinu

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki izjavila je večeras da Sjedinjene Američke Države (SAD) upozoravaju na mogući napad Rusije na...