Prije osam godina monstruzne ubice mučki su usmrtile 24-godišnju Arnelu Đogić iz Olova

Preporučujemo

Prije tačno osam godina ubijena je Arnela Đogić iz Olova. Zbog ubistva 24-godišnje djevojke osuđeni su Avdija Selimovic i Muriz Brkić na po 40 godina zatvora.

Selimović i Brkić kobne noći su Arnelu Đogić dovezli na Čudanske krševe, izbacili iz vozila i ubili. Potom su je bacili sa litice visoke oko 70 metara u kanjon rijeke Stupčanice. Nakon ubistva, otišli su u ugostiteljski objekat gdje su trošili njen novac.

- -

Na mjestu gdje je ubijena Arnela Đogić, podignuto je spomen-obilježje i hajr česma, kako bi čuvalo sjećanje na ubijenu djevojku.

Monstruozni detalji presude
Selimović i Brkić su se najprije dogovorili da zajedno usmrte Đogić, nakon što je ona prekinula dugogodišnju vezu sa Selimovićem i započela vezu sa drugim momkom.

Nakon dogovora, Selimović je 27. februara automobilom otišao po Brkića u Ceribašiće kod Sokoca, nakon čega su se odvezli na lokalitet Čudanskih krševa da pregledaju i utvrde mjesto koje je najpogodnije za skrivanje Arnelinog tijela nakon ubistva.

Nakon što je Avdija otišao po djevojku odvezli su se na lokalitet Brda, gdje je Muriz ostao čekati Avdiju. Čim je ušao u vozilo upitao je : “Avdija, hoćemo li sada?”, na što mu je on odgovorio: “Odmah”. Muriz je prešao na zadnje sjedište i šakama počeo djevojku udarati po glavi, dok je ona jaukala: “Joj, Avdija” i plačući molila: “Nemoj, molim te”. Nakon toga, djevojku su vezali PVC užetom, a dolaskom na Čudanske krševe, izbacili su je iz vozila, gdje ju je Brkić usmrtio nožem koji mu je dao Selimović, rekavši: “Uradi to da ne ostane živa”. Potom su je bacili s litice.

Najnovije

Na tržištu BiH: Toksini pronađeni u raženom brašnu porijeklom iz Litve

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje obaviještena...