Prijedlog pritvora za Muhameda Hasića, osumnjičenog za terorizam

Preporučujemo

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni Muhamed Hasić (1990.) na području Sirije i Iraka boravio je više godina, u okviru struktura koje su od Vijeća sigurnosti UN-a proglašene terorističkom organizacijom.

Nakon što je osumnjičeni, koji je više godina boravio na stranim ratištima Sirije i Iraka, u okviru struktura tzv. “ISIL-a”, u petak izručen u BiH, u zakonskom roku je predat Tužilaštvu BiH gdje je i ispitan, nakon čega je predloženo određivanje mjere pritvora.

- -

 

Nakon poraza struktura tzv. “ISIL-a”, navedeni osumnjičeni se duži period skrivao na području R Turske, gdje je radom tužilaštva i partnerskih institucija i agencija, lociran, identificiran i nakon toga izručen Bosni i Hercegovini.

 

– Tužilaštvo BiH i Odsjek za terorizam nastavljaju procesuiranje osumnjičenog. Zahvaljujemo se svim partnerskim institucijama i agencijama u BiH i inostranstvu, na pružanju podrške u radu u ovom predmetu – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Najnovije

Ruski diplomata: ‘Zapad preko Bošnjaka želi pokoriti Srbe u BiH’

Stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja komentirao je situaciju na Balkanu te je za posljednja dešavanja i tenzije...