Prijedorski srednjoškolci koncertima skupljaju novac za matursku ekskurziju

Preporučujemo

Sedmočlana grupa mladih i multitalentovanih učenika Muzičke škole “Savo Balaban” iz Prijedora, koji pohađaju treći razred, organizuju niz kulturnih dešavanja i koncerata, kako bi prikupili 5. 000 KM za odlazak na matursku ekskurziju u Grčku u septembru, piše Anadolija.

Učenici sviraju različite instrumente, pjevaju, komponuju, pišu muziku, poeziju, slikaju. Krajem aprila će se predstaviti prijedorskoj publici u Pozorištu Prijedor, uz sjajan pop-rok repertoar.

- -

“The Bachs” je muzička grupa koju je osnovalo sedam učenika trećeg razreda Muzičke škole “Savo Balaban” u septembru 2017. godine u sklopu Sekcije pop-rok muzike pod okriljem profesora gitare Dragana Marinkovića. Cilj je da se promoviše kultura i kvalitetna muzika širom Bosne i Hercegovine, a učenici žele da do septembra skupe neophodnih 5. 000 KM za odlazak svih sedam učenika na ekskurziju.

“Koncert ćemo održati krajem aprila u Prijedoru, ali to svakako nije jedina aktivnost, jer će biti još mnogo nastupa, a sve u želji da skupimo novac za ekskurziju. Bavimo se isključivo pop-rok muzikom, što možda i nije specifično kada je u pitanju muzička škola, a učenici su pokazali raskošan talenat, te želju da rade i kroz jednogodišnji rad došli smo na ideju da na taj način prikupimo novac”, kaže profesor klasične gitare Marinković.

Koncert će biti održan 26. aprila u Pozorištu Prijedor, a prethodiće mu izložba, odnosno kulturno veče koje će ovaj događaj najaviti. Učenici će izvoditi klasičnu muziku, recitovaće i izložiće i slikarske radove.

Tokom ljetnjeg raspusta ovi vrijedni učenici neće odmarati, nego će nastupati. Dario Kečan, učenik trećeg razreda koji pohađa dva odsjeka ove škole i svira klavir ,kaže da je ideja bila zajednička, te je objeručke prihvaćena od strane svih učenika.

- -

“Odlično funkcionišemo kao grupa, svi smo u istom razredu, dobro se poznajemo i nadamo se da ćemo uspjeti realizovati do kraja našu ideju i otići svi na matursku ekskurziju”, priča Dario.

Iste želje i nadanja dijeli i njegova koleginica Valerija Samardžija, koja uporedo sa muzičkom školom i odsjekom solo pjevanja pohađa i prijedorsku Gimnaziju.

“Ponekad sviram i gitaru i klavir, ali uglavnom pjevam. Prošle godine smo organizovali jedan koncert i nakon toga smo zamolili profesora Marinkovića da nam napiše par aranžmana. Odlučili smo da osnujemo grupu, publika nas sjajno prihvata. Odlično se razumijemo i jako dobro međusobno poznajemo, što doprinosi još boljem i kvalitetnijem radu”, ističe Samardžija.

Ovi sjajni muzičari obećavaju kvalitetne koncerte, odličan pop-rok repertoar i vrhunsko izvođenje na koncertima, a na prvom prijedorskom koncertu ulaznice će koštati 10 KM. Nadaju se odlasku u Atinu na matursku ekskurziju, a sigurni su da će opravdati povjerenje publike.

(Oslobođenje)

Najnovije

Društvenim mrežama šire se “ratne fotografije” Štukana i Đure: Ovo su scene iz filmova

Poznati bh. glumac i književnik Feđa Štukan priveden je nedjelju na aerodromu "Nikola Tesla" zbog optužbi da predstavlja "bezbjednosnu...