Prijeti mu pet godina zatvora: Laserskim zrakama ometao let aviona kod Zadra, završio u pritvoru

Preporučujemo

Sumnjiči ga se da je 30. novembra 2022. oko 20.20 sati na zadarskom području laserskim zrakama namjerno ometao let aviona.

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog kaznenog djela iz domene kaznenih djela protiv opće sigurnosti.

Sumnjiči ga se da je 30. novembra oko 20.20 sati na zadarskom području laserskim zrakama namjerno ometao let aviona kojim je upravljao 35-godišnji pilot te takvom općeopasnom radnjom ozbiljno ugrozio sigurnost leta aviona i izazvao opasnost za ljude i imovinu.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 55-godišnjeg hrvatskog državljanina nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom” te je jučer predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Prema odredbama čl.215. Kaznenog zakona RH prema počiniteljima ovog kaznenog djela predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, piše Večernji list.

Najnovije

Mostar: Tijelo državljanina Malezije koji je skočio sa Starog mosta u Neretvu još nije pronađeno

Tijelo državljanina Malezije koji je sa Starog mosta u Mostaru prošlog utorka skočio u Neretvi i nije isplivao, uprkos...