Prijetnja po sigurnost države: Srbijanac i Crnogorac protjerani iz BiH

Preporučujemo

Interventni tim Službe za poslove sa strancima preuzeo je jučer lica M.G državljanina Crne Gore i D.Č državljanina Republike Srbije, koji su nakon odsluženja zatvorske kazne, pušteni iz KPZ Zenica.

Nad navedenim licima je proveden postupak u skladu s Zakonom o strancima, te im je izrečena mjera protjerivanja i zabrana ulaska u BiH u periodu od pet  godina. Imenovani su prethodno osuđeni po presudi Općinskog suda Sarajevo zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materijala u vezi sa krivčnim djelom pranja novca.

Kako se radi o licima koji se dovode u vezu sa kriminalnim klanovima u Srbiji i Crnoj Gori, preduzete su sve neophodne mjere i radnje u cilju njihovog bezbjednog udaljenja iz Bosne i Hercegovine, nakon čega su predati nadležnim organima Republike Srbije odnosno Crne Gore. Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos bezbjednosti BiH.

(Index.ba)

Najnovije

Elmir Ćerimagić: Od finansiranja sporta na osnovu hoće li, ili neće, neko dati koju marku, nema hajra, treba nam sistemsko rješenje

Godinama unazad poznato je da bh. sportisti muke muče kako bi reprezentacija zaigrala na evopskom ili svjetskom prvenstvu. Novac...