- Advertisement -

Prilikom kontrole teretnog vozila oduzeta roba u vrijednosti 66.000 KM

Preporučujemo

Prilikom kontrole teretnog motornog vozila, službenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, Regionalni centar Mostar, u suradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH, oduzeli su raznu robu u vrijednosti od oko 66.000 KM.

Postupajući po informaciji međunarodnog karaktera, a u suradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH, Terenski ured Jug- Bijača, službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Mostar, izvršili su detaljan pregled kontejnerske pošiljke, koja je iz Luke Ploče upućena za uvoznika u BiH, na CR/GP Bijača.

Prilikom detaljnog pregleda pošiljke pronađena je roba koja pri ulazu nije bila prijavljena carinskim organima BiH.

Tom prilikom su pronađeni i oduzeti rezervni dijelovi za vozila i motocikle, kao i odjevni predmeti procijenjene tržišne vrijednosti 66.000 KM. S obzirom da se radilo o robi s kojom je počinjen carinski prekršaj, ona je privremeno oduzeta.

– Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni – saopćeno je iz Odjela za komunikacije i međunarodnu saradnju Uprave za indirektno oporezivanje.

Službenici su pri detaljnom pregledu koristili specijalističku opremu zadužene od strane Vlade SAD, kroz program EXBS.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

U subotu borilački spektakl u Bosanskoj dolini piramida “Pyramid Cup 2022”

Taekwondo kolektiv Bosna iz Visokog ovog vikenda organizuje Međunarodno otvoreno prvenstvo u taekwondou "Pyramid Cup 2022" Visoko, a ovaj...