Princ Hari i Megan primorani da vrate sve svadbene poklone vrijedne 8 miliona eura: Evo zašto!

preporučujemo

Princ Hari i Megan Markl prisiljeni su da vrate svadbene poklone, čija se ukupna vrednost procjenjuje na preko 8 miliona eura!

Razlog je jednostavan i vezan je za strogi kraljevski protokol. Naime, kraljevska palata ne želi da osobe i kompanije koriste novopečene mladence, vojvodu i vojvotkinju od Saseksa za sopstvenu promociju!

Prema pravilima palate, osnovni princip koji se odnosi na prihvatanje poklona članova kraljevske porodice je taj da nikakvi pokloni, uključujući pružanje gostoprimstva ili usluga, koji člana kraljevske porodice stavljaju u položaj da nešto duguje onome ko mu to pruža, ne smiju da budu prihvaćeni.

Kraljevska pravila nalažu da se pokloni koji stižu iz britanskih firmi moraju odbiti, osim ako se ne radi o suveniru sa zvanične posjete, proslave kraljevskog vjenčanja ili neke lične prilike.

Kad je riječ o poklonima koje članovi kraljevske porodice dobijaju od privatnih osoba iz Velike Britanije, a koje ne poznaju lično, onda pokloni moraju da se odbiju jer se ne zna koji je zapravo motiv osoba koje ih daruju.

(Index.ba)

Najnovije

Afera s nabavkom medicinske opreme u RS-u: Maske nabavljane za 0,36 KM, a prodavane za 6,90 KM

Zloupotrebama u vezi s nabavkom medicinske opreme u RS-u, tokom pandemije virusa korona, pričinjena je šteta entitetskom budžetu koja...