Pripadnici Granične policije BiH uhapsili bh. državljanina zbog ubistva

Preporučujemo

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine Trebinje jučer su uhapsili N.M. (1992.), državljanina Bosne i Hercegovine.

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela ubistvo. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Zupci i predat službenicima Kazneno popravnog zavoda Zenica.

- -

Prethodno, 13. januara 2023., službenici ove jedinice su prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Zupci uhapsili N.B. (1999.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, 17. januara 2023., uhapsili D.K. (1996.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnih djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na letu za Dortmund. Predat je službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

 

Službenici Jedinice GPBiH Bosanska Gradiška, 13. januara 2023. uhapsili su A.R. (1976.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Bosanska Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...