- Advertisement -

Priprema se teren za asfaltiranje ulice Osmana Nakaša

Preporučujemo

U ulici Osmana Nakaša na Sedreniku u toku je priprema terena za asfaltiranje, pojašnjavaju iz nadležne općinske Službe za investicije i komunalne poslove.

„U toku je izrada mehaničkog stabilizovanog donjeg nosećeg sloja tampona, a uporedo se radi i na ugradnji osam uličnih slivnika, 14 šibera i 11 šahtova. Nakon toga uradit će se nivelisanje šibera poklopaca šahtova i slivničkih rešetki radi pravilne odbodnje“, ističu iz Službe.

Planirana je ugradnja i 22 nova betonska ivičnjaka, te završno asfaltiranje.

Inače, projekat je pokrenut s ciljem obezbjeđenja što boljih uslova za život stanovnika ulice Osmana Nakaša. Za ovaj projekat iz općinskog budžeta obezbjeđeno je oko 73.000 konvertibilnih maraka, a sanira se ulica u dužini od oko 380 metara.

Kako smo saznali iz Mjesne zajednice Sedrenik, mještani ove ulice tražili su da se sanira. – Ulica je bila dotrajala i propala. Više građana je prethodno iniciralo njenu sanaciju i zahvalni su Općini Stari Grad na realizaciji projekta koji za njih ima veliku važnost, kazali su u Mjesnoj zajednici.

Prethodno je u ulici na pojedinim mjestima urađeno uklanjanje grmlja i kamenja, mašinski iskop, te uklanjanje postojeće dotrajale kolovozne konstrukcije.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

U Londonu večera u čast kulture i kulinarske baštine BiH

U Londonu je u utorak upriličena večera u čast kulture i kulinarske baštine Bosne i Hercegovine, a radi se...