Priprema se teren za asfaltiranje ulice Osmana Nakaša

preporučujemo

U ulici Osmana Nakaša na Sedreniku u toku je priprema terena za asfaltiranje, pojašnjavaju iz nadležne općinske Službe za investicije i komunalne poslove.

„U toku je izrada mehaničkog stabilizovanog donjeg nosećeg sloja tampona, a uporedo se radi i na ugradnji osam uličnih slivnika, 14 šibera i 11 šahtova. Nakon toga uradit će se nivelisanje šibera poklopaca šahtova i slivničkih rešetki radi pravilne odbodnje“, ističu iz Službe.

Planirana je ugradnja i 22 nova betonska ivičnjaka, te završno asfaltiranje.

Inače, projekat je pokrenut s ciljem obezbjeđenja što boljih uslova za život stanovnika ulice Osmana Nakaša. Za ovaj projekat iz općinskog budžeta obezbjeđeno je oko 73.000 konvertibilnih maraka, a sanira se ulica u dužini od oko 380 metara.

Kako smo saznali iz Mjesne zajednice Sedrenik, mještani ove ulice tražili su da se sanira. – Ulica je bila dotrajala i propala. Više građana je prethodno iniciralo njenu sanaciju i zahvalni su Općini Stari Grad na realizaciji projekta koji za njih ima veliku važnost, kazali su u Mjesnoj zajednici.

Prethodno je u ulici na pojedinim mjestima urađeno uklanjanje grmlja i kamenja, mašinski iskop, te uklanjanje postojeće dotrajale kolovozne konstrukcije.

Najnovije

Vučić uručio negatoru genocida Orden Karađorđeve zvijezde prvog stepena

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas austrijskom piscu Peteru Handkeu Orden Karađorđeve zvijezde prvog stepena. Podsjetimo, Handke je poznat...