- Advertisement -

Pripreme za obilježavanje 27. godišnjice formiranja 2. korpusa Armije RBiH

Preporučujemo

Centralna manifestacija obilježavanja 27. godišnjice formiranja 2. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine bit će održana 27. augusta u Tuzli – zaključeno je danas na sastanku Vlade Tuzlanskog kantona i organizacija Koordinacije boračkih saveza TK-a.  

Prezentirajući program aktivnosti, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona Fahrudin Hasanović Beli naglasio je da će u saradnji s Ministarstvom za boračka pitanja Tuzlanskog kantona razraditi prijedloge svih aktivnosti i manifestacija.

Obilježavanje godišnjice formiranja tog korpusa obuhvatit će, između ostalog, obilazak 13 općina TK uz polaganje cvijeća na centralnim spomen-obilježjima, kao i pet općina na području Republike Srpske, Memorijalnog centra u Potočarima i Kalesiji, polaganje cvijeća na mezar Alije Izetbegovića na Kovačima u Sarajevu i centralnu manifestaciju u Tuzli, a bit će i uručena priznanja za doprinos odbrani i očuvanju jedinstva BiH.

– Uskoro ćemo održati sastanak Organizacionog odbora na kojem će biti odlučeno koje će aktivnosti biti u fokusu obilježavanja do 27. septembra, kada je planirano održavanje centralne manifestacije – kazao je Hasanović te upozorio da Koordinacija boraca TK neće položiti cvijeće na spomen-obilježjima na kojima nije istaknuta zastava BiH, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Kvinta zatražila od bh. vlasti da osiguraju novac za izbore

Ambasadori EU, SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke, Italije te OSCE-a uručili su damas "hitan demarš" Vijeću ministara BiH u...