Pripreme za obilježavanje 27. godišnjice formiranja 2. korpusa Armije RBiH

preporučujemo

Centralna manifestacija obilježavanja 27. godišnjice formiranja 2. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine bit će održana 27. augusta u Tuzli – zaključeno je danas na sastanku Vlade Tuzlanskog kantona i organizacija Koordinacije boračkih saveza TK-a.  

Prezentirajući program aktivnosti, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona Fahrudin Hasanović Beli naglasio je da će u saradnji s Ministarstvom za boračka pitanja Tuzlanskog kantona razraditi prijedloge svih aktivnosti i manifestacija.

Obilježavanje godišnjice formiranja tog korpusa obuhvatit će, između ostalog, obilazak 13 općina TK uz polaganje cvijeća na centralnim spomen-obilježjima, kao i pet općina na području Republike Srpske, Memorijalnog centra u Potočarima i Kalesiji, polaganje cvijeća na mezar Alije Izetbegovića na Kovačima u Sarajevu i centralnu manifestaciju u Tuzli, a bit će i uručena priznanja za doprinos odbrani i očuvanju jedinstva BiH.

– Uskoro ćemo održati sastanak Organizacionog odbora na kojem će biti odlučeno koje će aktivnosti biti u fokusu obilježavanja do 27. septembra, kada je planirano održavanje centralne manifestacije – kazao je Hasanović te upozorio da Koordinacija boraca TK neće položiti cvijeće na spomen-obilježjima na kojima nije istaknuta zastava BiH, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK.

Najnovije

Udruženje novinara Srbije dalo punu podršku Muharemu Bazdulju nakon sramnog čina

Bh. književnik i novinar Muharem Bazdulj, koji je šokirao bh. javnost time što je slavio sa negatorom genocida Peterom...