Gračanica: Privedena osoba optužena za smrt Muhameda Vehabovića

Preporučujemo

Nakon sumnji članova porodice nastradalog mladića Muhameda Vehabovića da je ubijen, policija PU Gračanica je u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona jučer privela N.H., rođenog 1975. godine zbog postojanja osnova sumnje da je pruzrokovao smrt Vehabovića.

Policija je saopštila kako su 13. jula u 06,05 sati obavješteni od strane dežurne službe SHMP Doma zdravlja Doboj Istok da su postupajući po prijavi H.V. iz Doboja Istoka u porodičnoj kući istog konstatovali smrt njegovog sina M.V., rođen 1991. godine nastanjen na području općine Doboj Istok.

- -

Podsjetimo, Muhamedova porodica je rekla kako je on u subotu navečer bio u kafiću u Brijesnici te su ga poznanici donijeli kući. Navodno je u kafiću izbila tuča, ali su ti muškarci donijeli Muhameda kući, rekli kako je malo više popio i ostavili ga. Roditelji nisu ni znali da je pretučen, te su ga pokušali otrijezniti, te su rekli kako ih nije ni prepoznao. Nisu osjetili miris alkohola i pomagali su mu da dođe sebi te su ga umili i ostavili da se smiri.

Ujutru oko šest sati, Muhamed je bio mrtav, a izbezumljeni roditelji pozvali su njegovog amidžu, koji je nazvao Hitnu pomoć i dežurni ljekar iz Doboj Istoka je konstatirao smrt.

“Urađena je obdukcija i potvrdilo se da je brat umro usljed loma lobanje i nagnječenja mozga˝, izjavio je Mirnes, Muhamedov brat.

Privedeni N.H. je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Prouzrokovanje smrti iz nehata” iz čl. 168 KZ FBiH predat Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje.

- -

 

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...