Privredni gigant iz Živinica ruši rekorde: Višemilionska investicija i 200 novih radnih mjesta

preporučujemo

Kompanija aft bosnia d.o.o. iz Živinica s ostvarenih 33.026.862 KM prihoda u prošloj godini, svrstana je na prvo mjesto po ostvarenom prihodu među kompanijama u djelatnosti “Proizvodnja ostalih proizvoda od plastičnih masa”. I u narednom periodu planiraju proširiti ponudu, zaposliti veliki broj radnika i time doprinijeti poboljšanju poslovne klime u Bosni i Hercegovini, pišu “Poslovne novine”.

Ova firma je članica aft Holdinga i bavi se proizvodnjom funkcionalnih komponenata i cijevnih sistema za fluidnu tehnologiju u automobilskoj industriji, a kupci su, između ostalih, svjetski poznati proizvođači automobila poput Volkswagena (VW), BMW-a i mnogih drugih.

Aft bosnia trenutno zapošljava oko 200 radnika s trendom rasta. U fazi je izgradnja još jednog proizvodno-skladišnog objekta, koji će biti završen do polovine 2022. godine, gdje će zaposliti još oko 200 radnika.

– Sama investicija za novogradnju je oko tri miliona eura. Dodatno ćemo investirati i oko dva miliona eura na mašine i postrojenja za rad. Sve ovo utiče na razvoj lokalne zajednice, kao što je poboljšanje putne infrastrukture, ali i samog standarda naših zaposlenika  navode iz kompanije.

Nakon završene izgradnje proizvodno-skladišnog objekta, planiraju proširenje proizvodnje i proizvodnog asortimana. Očekuju i posjete i drugih proizvođača automobila, te sklapanje ugovora sa njima.

U budućnosti namjeravaju proširiti vodeću tržišnu poziciju u odnosu na konkurente, ali i ulagati u druge tehnologije.

Najnovije

Abazović: Bilo bi mi logično da budem smijenjen

Nakon što je premijer Zdravko Krivokapić danas zakazao hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj će pokušati da...