Priželjkuju ga navijači: Amer Gojak se vraća u Premijer ligu?

Preporučujemo

Bh. reprezentativac Amer Gojak karijeru bi mogao nastaviti u redovima aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, mostarskog Zrinjskog, pišu hrvatski mediji.

 

Gojak je u nemilosti trenera Dinama, Ante Čačića, i vjerovatno će ovog ljeta napustiti klub, a navijači Zrinjskog navodno priželjkuju njegov dolazak.

 

– Zrinjski ima u svojim redovima čak trojicu igrača Dinama na posudbi u Mostaru (Mario Ćuže, Niko Janković, Petar Sučić), a navijači priželjkuju još jednog.

 

U Mostaru pomno prate šta se događa s Amerom Gojakom, koji očito nije u kombinacijama Ante Čačića. Gojak je kapacitet za puno bogatije klubove i puno jače lige, ali navijači vjeruju da nije nerealna situacija da reprezentativac BiH pomogne Plemićima – pišu Sportske novosti.

Ukoliko bi se realizovao transfer, za bh. reprezentativca bio ovo bio povratak u Premijer ligu, s ozbirom da je seniorsku karijeru započeo u sarajevskom Olimpiku. U mlađim kategorijama je nosio dres FK Željezničar.

Najnovije

Mađarski general-major preuzima upravljanje EUFOR-om u BiH

Ministar odbrane Mađarske Kristof Szalay-Bobrovniczky potvrdio je da će mađarski general-major Laszlo Sticz preuzeti upravljanje misijom EUFOR-a u Bosni...