Prnjavor: Sedam godina za ubistvo nevjenčane supruge bombom

preporučujemo

Daliboru Gavriću (44) iz Prnjavora potvrđena je presuda kojom je osuđen na sedam i po godina za ubistvo bivše nevjenčane supruge Mile Malešević (24), a koju je ubio bombom, od čije je eksplozije i on ranjen.

Okružni sud u Banja Luci ga je već u novembru prošle godine proglasio krivim, što je potvrdio i Vrhovni sud Republike Srpske.

“Odbijaju se, kao neosnovane, žalbe okružnog javnog tužioca iz Banjaluke i branioca optuženog”, naveli su iz Vrhovnog suda RS.

Po optužnici, po kojoj je proglašen krivim, Gavrić je 14. septembra 2016. godine, oko 20 časova, ispred Milinog kafića “Akapulko M”, nakon svađe s njom aktivirao bombu, od koje je ona poginula, a on teško povrijeđen, zbog čega mu je amputiran dio noge, pišu Nezavisne novine.

Kada je ubio Maleševićevu, bio je pijan i bitno smanjene uračunljivosti. Iz prvog braka optuženi ima dvije kćerke, od kojih je jedna punoljetna, a sa Milom ima maloljetnog sina.

Najnovije

Otvoren Međunarodni omladinski radni kamp u Potočarima

Uz prisustvo volontera, uposlenika i prijatelja MFS-EMMAUS-a, danas je svečano otvoren 16. Međunarodni omladinski radni kamp, sa ciljem promocije...