Pročitajte ekspoze novog premijera Kantona Sarajevo

Preporučujemo

Adem Zolj je novi premijer Kantona Sarajevo. Imenovan je nakon smjene Elmedina Konakovića.

Na zasijedanju Skupštine Kantona Sarajevo, za imenovanje Zolja glasalo je 19 zastupnika, 10 je bilo protiv, a 1 suzdržan.

- -

On je u ekspozeu istakao da će Vlada KS u svom radu poštivati načela transparentnosti rada, sigurnosti, pravednosti, timskog rada, odgovornosti, zapošljavanja – otvaranja novih radnih mjesta.

”Red se mora uvoditi i čovjek se mora prihvatiti te dužnosti. Želim se boriti u realizaciji projekata, a za to je potreban ljudski resurs”, rekao je pored ostalog Zolj i naglasio da će rad Vlade KS biti referiran na još jače reformske procese kantona u svim resorima.

Po njegovim riječima, veoma bitan segment djelovanja trebalo bi da bude i sigurnosna situacija u Kantonu, te je pozvao na odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije.”U ovoj godini, naše aktivnosti će biti posebno usmjerene na realizaciju nekoliko kapitalnih projekata: početak realizacije projekta Smart city – “Sarajevo pametan Grad”, uspostava elektronskog sistema za upravljanje protokolom”, istakao je Zolj.

Kompletan ekspoze možete pročitati u nastavku.

- -

Adem Zolj – ekspoze

Najnovije

Dodik: Očekujem dvotrećinsku većinu u NSRS prilikom usvajanja Deklaracije

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da očekuje dvotrećinsku većinu prilikom usvajanja u Narodnoj skupštini RS, Deklaracije...