Pročitajte nalaz ljekara po kojem je Sebija Izetbegović otvorila bolovanje: Okliznula se dok je izlazila iz auta

Preporučujemo

Kako je Raport i najavio, još uvijek aktuelna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović otvorila je bolovanje.

Prema dokumentu koji je u posjedu Raporta, Izetbegović se jučer javila u Kliniku za ortopediju i traumatologiju – Ortopedsku ambulantu u 10:23 sati.

- -

U nalazu i mišljenju piše da se Izetbegović javila zbog bola i otka u desnim skočnom zglobu.

“Pacijentica se javlja zbog bola i otoka desnog skočnog zgloba koji se javi nakon izlaska iz automobila i podskliznula se na mokroj podlozi. Inače unazad skoro dva mjeseca imala povredu istog sa zaliječenjen iste.

Klinički hod hramajući bipedalni sa skiračenim korakom i osloncem na desno stopalo, vidan otok i palpatorna bolna osjetljivost dorsuma desnog stopala. Bez promjene kolorita kože, n.c. status uredan. Rtg ne pokaže sigurnih znakova koštane lezije”, navodi se.

Doktor Đemil Omeragić je potom propisao:

- -

“Strogo mirovanje/bolovanje), led i hladne obloge…”.

Raport je već pisao da je plan Sebije Izetbegović kako bi razvukla smjenu sa pozicije da otvori bolovanje. Tako su objavili da je već bila kod porodičnog ljekara u Vrazovoj.

Inače, Izetbegović je preuzela odluku Upravnog odbora KCUS-a o smjeni na koju treba dati svoje mišljenje u roku od osam dana. No, teško da će doći do smjene jer je na bolovanju.

 

 

Najnovije

Veliko nevrijeme zahvatilo dijelove BiH, škola i bolnica ostale bez krovova

Snažno nevrijeme praćeno jakim vjetrom pogodilo je tokom noći brojne dijelove Bosne i Hercegovine.Sudeći prema fotografijama, jedan od gradova...