Produžen pritvor babi i muškarcu zbog obljube djevojčice

50

Rješenjem Okružnog suda u Banjoj Luci za dva mjeseca je produžen pritvor S. S. (53) i S. M. (64) iz Šipova zbog postojanja osnovane sumnje da je prvoosumnjičeni počinio krivično djelo obljuba djeteta mlađeg od petnaest godine, a drugoosumnjičena navođenje djeteta na prostituciju.

Osumnjičeni su navedena krivična djela počinili na štetu maloljetnog djeteta, a u pitanju je 11-godišnja djevojčica koju je, kako se sumnja, baba podvodila za seksualne usluge za koje je uzimala novac.

– Od 8. oktobra 2019. godine produžen je pritvor prema osumnjičenima S. S. i S. M. koji je određen rješenjem sudije za prethodni postupak ovog suda od 13. septembra ove godine, zbog postojanja osnovane sumnje da je osumnjičeni S. S. počinio krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina, a prema osumnjičenoj S. M. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo navođenje djeteta na prostituciju. Po ovom rješenju pritvor može trajati još najduže dva mjeseca – saopćeno je iz Okružnog suda Banja Luka.