Produžen pritvor osumnjičenima za smrt pješaka u Boljakovom Potoku za još dva mjeseca

preporučujemo

Na prijedlog Tužilaštva KS Kantonalni sud u Sarajevu je produžio pritvor za još dva mjeseca Aldinu Subašiću i Almiru Balićevcu, osumnjičenima za smrt pješaka u naselju Boljakov Potok.

Kako je navedeno, Aldin Subašić se tereti da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, a Almir Balićevac se sumnjiči za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela.

“Aldin Subašić se sumnjiči da je 10. septembra 2020. godine u večernjim satima vozeći neregistrirani automobil VW Tuareg u sarajevskom naselju Boljakov Potok usmrtio jednog pješaka, dok je drugi zadobio lakše povrede. Nakon toga je pobjegao s mjesta nezgode zajedno s Almirom Baličevcem koji je bio na mjestu suvozača i koji se sumnjiči da je pomogao da se prikriju tragovi, odnosno, skinu registarske oznake s automobila kojim je osumnjičeni Subašić prouzrokovao saobraćajnu nezgodu”, naveli su iz Tužilaštva KS.

Pritvor može trajati do 8.12.2020. godine ili do druge odluke suda.

Najnovije

Čampara: Zgroženi smo snimkom, potrebno donijeti odluku o suspenziji

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara oglasio se saopćenjem za javnost nakon objave snimka na kojem se vidi načelnik...