Produžen pritvor osumnjičenima za smrt pješaka u Boljakovom Potoku za još dva mjeseca

Preporučujemo

Na prijedlog Tužilaštva KS Kantonalni sud u Sarajevu je produžio pritvor za još dva mjeseca Aldinu Subašiću i Almiru Balićevcu, osumnjičenima za smrt pješaka u naselju Boljakov Potok.

Kako je navedeno, Aldin Subašić se tereti da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, a Almir Balićevac se sumnjiči za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela.

- -

“Aldin Subašić se sumnjiči da je 10. septembra 2020. godine u večernjim satima vozeći neregistrirani automobil VW Tuareg u sarajevskom naselju Boljakov Potok usmrtio jednog pješaka, dok je drugi zadobio lakše povrede. Nakon toga je pobjegao s mjesta nezgode zajedno s Almirom Baličevcem koji je bio na mjestu suvozača i koji se sumnjiči da je pomogao da se prikriju tragovi, odnosno, skinu registarske oznake s automobila kojim je osumnjičeni Subašić prouzrokovao saobraćajnu nezgodu”, naveli su iz Tužilaštva KS.

Pritvor može trajati do 8.12.2020. godine ili do druge odluke suda.

Najnovije

Francuska odbila zahtjeve ruskih novinara za akreditacijom, iz Kremlja poručili da je to neprihvatljivo

  Kremlj je u ponedjeljak objavio da je odluka Francuske o tome da odbije akreditovati neke ruske novinare za ovogodišnje...