Produžen upisni rok na fakultetima Univerziteta u Sarajevu

preporučujemo

Univerzitet u Sarajevu je donio Odluku da se prvi upisni/prijemni rok na fakultetima/akademijama Univerziteta u Sarajevu, kod kojih se završavao ranije, produži zaključno sa 29. junom.

-Na temelju zahtjeva Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo a u vezi sa postojanjem osnovane bojazni da bi u prvom upisnom roku kandidati sa područja Kantona Sarajevo mogli neopravdano biti dovedeni u nepovoljniji položaj, zbog različite dinamike izdavanja diploma srednjih škola, odnosno da bi mogla biti popunjena sva mjesta koja su prema Planu upisa predviđena za kandidate koji se finansiraju sredstvima iz Budžeta Kantona Sarajevo, Univerzitet u Sarajevu je donio Odluku da se prvi upisni/prijemni rok na fakultetima/akademijama Univerziteta u Sarajevu, kod kojih se završavao ranije, produži zaključno sa 29. 06. 2018. godine, saopćeno je iz Služba za odnose s javnošću UNSA.

Najnovije

Veliki broj Sarajlija duže od 19 sati bez vode, ViK najavio normalizaciju za poslijepodne

KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo obavještava korisnike da su radovi na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda DN 700 mm...