Prof. dr. Dženan Skelić o prisilnoj vakcinaciji: Totalitarizam i diktatura državnog aparata

preporučujemo

Prof. dr. Dženan Skelić, psiholog i profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici, autor niza knjiga i stručnih radova, nazvao je najavljenu mjeru Vlade FBiH, prema kojoj su građani prisiljeni da se vakcinišu protiv koronavirusa kako bi mogli doći na radno mjesto, diktaturom državnog aparata.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

– Kada bi vakcinacija protiv Korone značila da više ne možete dobiti, niti prenositi Koronu i tada bi prisilna vakcinacija bila kršenje ljudskih prava! Pošto vakcina ne štiti od zaraze niti sprečava prenošenje onda je očito kako prisilna vakcinacija predstavlja naznaku dokidanja sloboda čije posljedice još dugo nećemo moći u potpunosti i jasno pojmiti! Ovo posebno ako taj zahtjev vakcinacije obuhvata i djecu a sve je izvjesnije da je to već počelo! Ovo nije pitanje da li ste za vakcine ili protiv već da li ste za to da bezlični aparat državne birokracije preuzme apsolutna, neograničena prava nad našim životima! Ovo nema veze sa teorijama o čipovanjima i sličnim glupostima već sa tim da će neko u državnom aparatu sutra odlučiti da može donositi odluke o tome ko i kada ide u zatvor ili na prisilni rad ili biva eutanaziran! Ovo nije pitanje vakcine već pitanje ljudskih sloboda i ljudskih prava! Kada država sebi uzme za pravo da odlučuje o ovakvim stvarima to se obično zove totalitarizam i diktatura državnog aparata – zaključuje prof. dr. Dženan Skelić.

Objava na Facebooku
Pročitajte:  Bečarević: Plaćaj narode i privredo sve promašaje Džindića i Hadžialjevića

Najnovije

Evropa na ivici rata: Amerikanci tvrde da Rusi svakog trenutka mogu napasti Ukrajinu

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki izjavila je večeras da Sjedinjene Američke Države (SAD) upozoravaju na mogući napad Rusije na...