- Advertisement -

Profesor iz Kalesije saslušan zbog uzimanja mita: 200 KM za prolaznu ocjenu

Preporučujemo

Tuzlansko tužilaštvo zatražilo je od Općinskog suda u Kalesiji određivanje jednomjesečnog pritvora za 60-godišnjeg profesora mašinske grupe predmeta u Mješovitoj srednjoj školi Seida Kuralića, osumnjičenog za uzimanje mita.

Kako saznajemo u tuzlanskom Tužilaštvu, gdje su naveli samo inicijale osumnjičenog, Kuraliću je na teret stavljeno da je u šest navrata, od roditelja učenika kojima je predavao, ili posrednika, tražio i uzimao iznos od 100 do 200 KM u zamjenu za prolaznu ocjenu.

– Riječ je o učenicima koji su za njegove predmete imali izglednu zaključnu negativnu ocjenu na kraju školske godine, a on je pogodovao i davao pozitivnu zaključnu ocjenu u zamjenu za novac, rečeno nam je u Tužilaštvu, koje nastavlja istragu u ovom predmetu jer postoje indicije da je ovakvih slučajeva bilo i ranije.

Naime, pripadnici FUP-a su u Kalesiji uhapsili 60-godišnjeg profesora zbog sumnje za primanje dara ili drugih oblika koristi, piše Oslobođenje.

Kako saznajemo, roditelji koji su davali novac profesoru Kuraliću, bit će svjedoci u dokaznom postupku.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Demonstranti u Šri Lanki traže ostavku predsjednika, policija ih otjerala

Policija u Šri Lanki upotrijebila je suzavac i vodene topove da rastjera demonstrante koji su pokušali da se približe...