Profesorice Stomatološkog fakulteta iz Sarajeva pokušale prokrijumčariti zubne implantate

Preporučujemo

Profesorice sa Stomatološkog fakulteta u Sarajevu Selma Tosum Pošković i Lejla Kazazić pokušale prokrijumčariti u Bosnu i Hercegovinu implantate iz Istanbula.

Ovlaštene službene osobe Uprave za indirektno oporezivanje danas su izvršile pojačanu kontrolu putnika iz Istanbula koji su stigli na Aerodrom Sarajevo. Tom prilikom je izvršeno privremeno oduzimanje zubnih implantata, ali i ostale robe ukupne vrijednosti oko 40.000 KM.

- -

Naime, uprava za indirektno oporezivanje je dobila prijavu na otvorenu liniju “Stop švercu” da će na današnjem letu iz Istanbula u Sarajevo pokušati da se prokrijumčare zubni implantati. Ovlašteni službenici su izvršili detaljan pregled svih putnika i njihove prtljage, tom prilikom su pronašli implatante, ali i drugu robu koja nije bila prijavljena za uvozno carinjenje kod ukupno četiri osobe.

Tehnička oprema oduzeta od putnika iz Istanbula
Tehnička oprema oduzeta od putnika iz Istanbula
Osim implantata za uvozno carinjenje putnici sa tog leta nisu prijavili tehničku opremu u vidu iPad-a, iPhone-a, torbe i novčanike.

Predmetna roba privremeno je oduzeta od četiri osobe od kojih su, kako saznaje Klix.ba, dvije profesorice sa Stomatološkog fakulteta u Sarajevu Selma Tosum Pošković i Lejla Kazazić.

Protiv osoba kod kojih je pronađena navedena roba bit će pokrenuti zakonom predviđeni postupci.

Najnovije

Modriča: U požaru u zdravstvenoj ustanovi stradala jedna osoba

Jedna osoba poginula je u požaru koji se tokom noći desio u jednoj javnoj zdravstvenoj ustanovi u Modriči. Kako je...