Rekonstrukcija Bayerna

Preporučujemo

POVRATAK Matsa Hummelsa u Borussiju iz Bayerna mnoge je iznenadio ovoga ljeta. Niko Kovač otpisao je svjetskog prvaka kojem je tek 30 godina i stopera kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih na svijetu.

“Jedan od glavnih razloga zašto je Hummels napustio klub je to što Niko Kovač planira obranu sa Suleom, Lucasom i Pavardom”, rekao je Bayernov gazda Karl-Heinz Rummenigge.

- -

Ista stvar vrijedi i za Jeromea Boatenga, Matsovog dugogodišnjeg partnera na stoperskim pozicijama u Bayernu i njemačkoj reprezentaciji.

Kovač je započeo rekonstrukciju momčadi od temelja, gradi svoj Bayern od jake obrane i najavljuje da bi, u slučaju da mu uprava ne dovede kvalitetna igra, mogao igrati u formaciji 3-5-2 što se upravi ne sviđa.

 

Ta obrana je mogla imati vođu u Hummelsu, međutim, 38 milijuna eura stiglo je u blagajnu bavarskog giganta. Hummels je na kraju svega ipak ostao razočaran. Ostavio je dojam neslaganja s Kovačem i upravom, ako je za vjerovati njemačkim medijima.

- -

Pri napuštanju Allianz Arene Hummels je na svome Instagram profilu objavio fotografiju praznog ormarića, a u opisu napisao: “Eto, ormarić je prazan, fotografija još jednom poravnata, i sada ovdje netko drugi smije stvarati štetu.”

Njemački je prvak jučer predstavio Francuza Lucasa Hernandeza dovedenog iz Atletico Madrida za 80 milijuna eura. Rummenigge ga je prozvao najboljim obrambenim igračem u Bundesligi i odmah dao najavu što se očekuje od Kovača sljedeće sezone.

“Osvajali smo Ligu prvaka, bili u tri finala i gotovo uvijek dođemo do polufinala. Za Kovača je važan zadatak da nastavi s tom tradicijom s pomlađenom momčadi koju ima.”

U međuvremenu, Kovaču je stigao svjetski prvak Hans-Dieter Flicka, bivši pomoćnik njemačkog izbornika Joachima Lowa s kojim je 2014. osvojio brazilski Mundijal. On će od ove sezone biti Kovačev asistent.

Nakon toga je radio kao sportski direktor njemačkog nogometnog saveza, a s Bayernom je potpisao ugovor na dvije godine.

Flick je izjavio kako je spreman učiniti sve kako bi pomogao Kovaču te da ga smatra odličnim trenerom.

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...