- Advertisement -

„Prointer“ više nije vlasnik ATV-a, preuzima je „Infinity media“, jedan od vlasnika UNA TV

Preporučujemo

Kompanija „Prointer ITSS“ prošle godine je u potpunosti preuzela vlasništvo nad banjalučkom Alternativnom televizijom.

„Prointer“ je prvo kupio udio u ATV-u od „Integra inženjeringa“ i „Grand trade“, a zatim postao vlasnik i firme „K-2“ audio usluge, koja također ima udio u banjalučkoj televiziji.

Međutim, ova godina donosi nove promjene u vlasničkoj strukturi. „Prointer“ je odlučio da u firmu „Infinity media“ prebaci ATV, kao i firmu „K-2“.

„Infinity media“ je sada vlasnik 80 posto kapitala ATV-a, dok „K-2“ ima 20posto.

„Infinity media“ ujedno je i jedan od vlasnika novoosnovane televizije Una koja je nedavno počela sa radom.

„Infinity media“ je kćerka firma grupacije „Infinity International Group“ u čijem je sastavu i javnosti po tenderima poznati „Prointer ITSS“, a koja se veže za porodicu člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika, piše Capital.

Dodik je ranije potvrdio da je njegov sin Igor povezan sa „Prointerom“.

– Nije vlasnik, ni ovlašteno lice, ali jeste saradnik te firme, bavi se novim tehnologijama, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode – rekao je 2019. godine Dodik u Narodnoj skupštini.

U međuvremenu je, od tada do sada, osnovana „Infinity“ grupacija za koju se kao zvaničan vlasnik vodi Đorđe Đurić, a čiji je direktor Bojan Vujić koji je ranije rukovodio „Prointerom“. U toj grupaciji za sada je oko 16 firmi.

Podsjećamo, Sjedinjene Američke Države su prije 15-ak dana uvele sankcije Alternativnoj televiziji zbog povezanosti sa Miloradom Dodikom, koji je takođe na listi onih kojima su SAD uvele sankcije.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Vučić: Najžešći pritisci po pitanju Kosova, imamo velike probleme

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nalazimo u specifičnoj situaciji po pitanju svih dešavanja na i...