Projekat „Voda je život – neka bude čista“: Uspješno okončana prva eko akcija na Prokoškom jezeru

Preporučujemo

Voda i obala Prokoškog jezera očišćene su u sklopu eko akcije „Voda je život-neka bude čista“ koju sponzoriše Sparkasse Bank dd BiH, a realizuje ronilački klub „Bosna“.  U akciji čišćenja volonterski je učestovao i značajan broj uposlenika banke koji su svojim primjerom ukazali na važnost očuvanja životne sredine.

„Voda je život-neka bude čista“ je velika eko akcija koju smo podržali i finansijskim sredstvima, ali i volonterskim radom naših uposlenika. Smatramo da je važno stalno naglašavati potrebu očuvanja prirodnih ljepota u našoj zemlji.  Kao i u poslu, tako i u ovom slučaju vjerujemo da se treba voditi sopstvenim primjerom, pa je tako i naša banka odlučila da pokaže učešćem u ovoj akciji, dajući primjer drugima šta sve možemo uraditi na poboljšanju stanja u lokalnim zajednicama u BiH“, izjavili su iz Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank.

- -

Podsjećajući da akcija „Voda je život-neka bude čista“ ističe važnost očuvanja čistih jezerskih voda i obala, Hrvoje Gavrančić, predsjednik ronilačkog kluba „Bosna“ ovako je prokomentarisao prvu akciju čišćenja: „Moram priznati da sam vrlo zadovoljan. Uposlenici Sparkasse  su srčano učestvovali i lijepo je vidjeti da u našoj zemlji postoje kompanije koje ne samo da pomažu ovakve akcije, nego imaju i uposlenike koji su spremni i dodatno doprinijeti svojim radom. Ova akcija je za sve nas u BiH i drago mi je da je Sparkasse banka to prepoznala“.

O utiscima nakon prve akcije uposlenica Sparkasse banke, Sabira Hebibović, kaže: „Iskreno čini me ponosnom kada banka finansijski podrži ovakve projekte, a kada vam se još uz to ukaže prilika da i sami doprinesete i uključite se onda se taj ponos multiplicira. Važno je da svako od nas, koliko može utiče na očuvanje okoline. Pored toga, ovakve akcije su i prilike za dodatno druženje sa radnim kolegama, tako da je zadovoljstvo zbog učešća u eko akciji još i veće“.

Naredne eko akcije će se realizovati na jezeru Modrac, Šićkom kopu kod Tuzle te dužinom korita rijeke Bosne.

Najnovije

Miličević: Dodik je nekada SDS klevetao OHR-u, a danas kleveće opoziciju Vladimiru Putinu

Predsjednik SDS Milan Miličević komentarisao je sastanaka predsjednika RS-a Milorada Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. "Dodik je prevazišao sam...